25.12.2017.

Predsednik FSS: Hitno rešiti problem huligana


Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza s ponosom je govorio o rezultatima postignutim u 2017. godini

Prvi čovek srpskog fudbala rekao je da uspesi reprezentativnih selkcija, kao i klupski Partizana i Crvene zvezde moraju da budu podstrek novim generacijama, ali i obaveza svima u FSS i srpskom fudbalu da još jače i bolje rade u godinama pred nama.

On je istakao da je veliki problem srpskog fudbala huliganizma.

"To je veliki problem za fudbalsku Srbiju, ali i državu. Huliganizam je nedopustiv u svim segmentima društva, tako i u fudbalu. Postoji dobar zakon, a FSS će nastojati da pokrene razgovore sa Ministartstvom pravde, tužilaštvom, policijom da se pokrene model gde će državni organi uz prisustvo FSS rešavati probleme sa huliganima i po bržem postupku ih kažnjavati", rekao je Kokeza.

Predsednik FSS je rekao da kazne ne smeju da budu blage.

"Da ne čekamo presude od šest meseci i godinu dana. Imamo situacije gde su huligani posle kazni od sedam dana zatvora stekli još veću popularnost među svojim pristalicama. To moramo da sprečimo. Oni moraju za 24 sata ili 48 sati da budu kažnjeni. Samo tako ćemo smanjiti problem."

Takođe, Kokeza je svestan da se problem ne može preko noći iskoreniti.

"Ne može preko noći da se iskoreni, ali mora pod hitno da se krene u reševanje tog problema kako bismo u budućnosti izgegli jako ružne slike kao što je bila ona sa poslednjeg derbija", rekao je Slaviša Kokeza.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: fss.rs

POPULARNO