Petardi manje nego ranijih godina - kazna 100.000 dinara


Vreme praznika, po pravilu je i vreme petardi

Iako manje nego ranijih godina, mnogi sugrađani, pre svega maloletnici, koriste petarde i druga pirotehnička sredstva uprkos apelima da mogu ozbiljno da se povrede.

U novosadskoj policiji kažu da se konstantno bore protiv nelegalne prodaje pirotehnike, pa je tokom ove godine otkriveno sedam takvih prekršaja.

"Mi sprovodimo i planiramo određene posebne akcije sa drugim inspekcijskim organima, gde tom prilikom vrlo često na pijačnim trgovima, ulicama, u nekim prostorima koji baš nisu tako vidljivi, a opet u blizini prostora gde je ciljna grupa koja najčešće kupuje petarde, a to su maloletna lica, i tom prilikom sankcionišemo i sankcionisaćemo", kaže za RTV Nikola Petrović, oficir u odeljenju policije za javni red i mir.

Ukoliko prekršite zakon nesavesnom upotrebom pirotehnike, platićete kaznu u rasponu od 10.000 do 50.000 dinara, a ako se usvoje izmene zakona koji reguliše tu oblast, iz džepa ćete za kaznu morati da izdvojite od 50.000 do 100.000 dinara. Ako je prekršilac maloletnik, odgovornost će snositi roditelji.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: youtube.com

POPULARNO