"Nerealno da Veselinović u ovom trenutku napusti klub - vidim ga kao kapitena i vođu Vojvodine"


Postoji interesovanje Crvene zvezde i mnogih stranih klubova, ali nerealno je očekivati da Ranko dobije dozvolu za odlazak

Iza Vojvodine je loša polusezona, ali jedna od svetlijih tačaka bio je talentovani štoper Ranko Veselinović (18) koji je dobio šansu kod trenera Vladimira Buača i odmah iz startne postave "istisnuo" brazilskog štopera Renana Alvesa, standardnog na početku takmičarske godine.

Iako tek tinejdžer, Veselinović je pokazao da se radi o veoma ozbiljnom fudbaleru i već sedam nastupa za prvi tim bilo je dovoljno da u Vojvodini shvate da imaju "dragulja".

Odmah je sa njim potpisan i profesionalni ugovor na četiri sezone, uz posebno isticanje da je on 100 odsto u vlasništvu Vojvodine, a na samoj promociji označen je kao budućnost kluba.

Prethodnih dana u domaćim medijima spekulisalo se o tome da je Crvena zvezda zainteresovana da ga dovede već u januaru, što je za Mondo i potvrdio direktor "stare dame" Darko Jevtić uz poruku da je nerealno da Veselinović u ovom trenutku napusti klub.

"Postoji interesovanje Crvene zvezde i mnogih stranih klubova, ali nerealno je očekivati da Ranko dobije dozvolu za odlazak iz kluba pošto mnogo toga zasnivamo na njemu", poručio je Jevtić.

Direktor Vojvodine ističe i da ga ne čudi što ga mnogi klubovi prate....

"On je mladi reprezentativac Srbije, sigurno najbolji štoper tog uzrasta u našoj zemlji i u prvom delu prvenstva smo igru zasnivali na njemu. U ovom trenutku je taj transfer nemoguć, on je tek potpisao ugovor i ja ga vidim i kao kapitena i vođu Vojvodine u narednom periodu. Naravno, otvoreni smo za razgovore sa svakim klubom i za pravu ponudu, ali prioritet je da ga sačuvamo u našim redovima", naglasio je generalni direktor Novosađana.

I sportski direktor Saša Drakulić, kome je u ovom trenutku glavni zadatak pronalaženje pravog rešenja za šefa stručnog štaba, ima poruku poput Darka Jevtića.

"Ne bismo ga prodali, prija svako interesovanje za našeg igrača, ali ne razmišljamo o tome".

Ranko Veselinović je rođen 1999. godine u Novom Sadu i prošao je omladinsku školu Vojvodine, a za prvi tim ove jeseni nastupio je na 12 superligaških mečeva.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić