Neki novi punk klinci: Radule i "Čuperak" snimaju novu verziju "Wartburg Limuzine"


"Wartburg Limuzina", koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju "Deca pevaju rokenrol"

Dečiji hor "Čuperak" i Vladimir Radusinović Radule iz benda "Atheist Rap" počeli su u studiju u Kikindi rad na novoj verziji pesme "Wartburg Limuzina".

"Oduševio sam se kada sam dobio demo verziju pesme sa probe hora. Mislim da je prvi deo snimanja prošao odlično. Vidi se da je deci zabavno, što je veoma važno", izjavio je Radusinović, jedan od autora pesme "Wartburg Limuzina".

On je istakao da su pažljivo radili na novim aranžmanima, melodijama, pa čak i tekstu, a uz to deca su veoma uživala.

"Prvi put radim sa decom i vrlo mi je drago što se klinci bave i ovom vrstom muzike. I stvarno, koliko ima vrtića u Srbiji koji imaju svoj muzički studio kao Plavi čuperak u Kikindi? Baš sam uživao", dodao je Radusinović.

Svetlana Milić, koja vodi Dečiji hor "Čuperak", kaže da je srećna što ima priliku da deci sa kojom radi ponudi i ovakvu vrstu muzike.

"Nažalost, živimo u vremenu kada im mediji nude nešto sasvim drugo i kada je ponuda oskudna i jednostrana. Mislim da je ovakav način rada veliko muzičko bogastvo za decu i nadam se da ćemo ovim projektom i ovakvim saradnjama deci raširiti svest i otvoriti nove vidike", istakla je Milić.

"Wartburg Limuzina", koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju "Deca pevaju rokenrol", gde će poznate rokenrol pesme obrađivati Dečiji hor "Čuperak" u saradnji sa njihovim autorima.

Prethodno je snimljena pesma "Neukusu treba reći NE", sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme), za koju je urađen i spot.

Autori projekta "Deca pevaju rokenrol" su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza - BUDI).

Deca će kroz rad sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a autori projekta smatraju da će snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biti zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatraju, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Projekat su u ovoj, drugoj, fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, hor "Čuperak" i Digimedia PR.

izvor: Tanjug, agencije, foto: youtube