Na 32 lokacije u Novom Sadu - Besplatan internet bezbedan


Vest da je od pre nekoliko dana uveden besplatan pristup internetu na čak 32 lokacija u Novom Sadu, obradovala je mnoge sugrađane

Slobodan wi-fi često izmami osmeh Novosađanima, jer, posebno za mlade, predstavlja uštedu sopstvenih megabajta.

Većina oberučke prihvata besplatan internet, ali neki su, ipak, skeptični.

Uz nove generacije računara i mobilnih telefona, kao i softvera uz njih, korišćenje javnih internet mreža, bezbednije je nego ranije, ocenjuju stručnjaci. Ipak, savetuju, treba biti oprezan, posebno kada je reč o dozvolama za pristup vašem uređaju, jer u svakoj javnoj mreži postoji šansa za krađu podataka.

Veliki procenat internet saobraćaja u svetu, pa i kod nas, čine posete društvenim mrežama, zatim video sadržajima, kao i komunikacija putem različitih aplikacija.

"To što radite na javnim mrežama, možete da radite. To što koristite jutjub, društvene mreže i sisteme komunikacije kao što su vajber i slično, to je sasvim okej", kaže za RTV savetnik za poslovnu primenu interneta Dragan Varagić.

Ono što nikako ne biste smeli da radite, ni kod kuće, a posebno ne preko javnih mreža, jeste da posećujete nelegalne sajtove i da skidate nelegalne i krivotvorene sadržaje, upozoravaju stručnjaci.

izvor: rtv.rs, agencije foto: NSinfo

Besplatan internet na 32 lokacije u Novom Sadu - nova oprema i nova šifra

POPULARNO