19.12.2017.

MK Grupa: Ko ima troje dece 50.000 za Božić


Kompanija MK Grupa povukla je veoma neuobičajen potez u Srbiji - nagradila je svoje zaposlene koji imaju troje i više dece

Dok država godinama donosi "strategije" i "akcione planove" protiv bele kuge, jedna privatna kompanija u Srbiji je povukla neobičan potez. MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, darivala je svoje zaposlene koji imaju mnogočlanu porodicu sa po 50.000 dinara uoči novogodišnjih i božićnih praznika.

Kako bi promovisala porodične vrednosti i natalitet, ova firma je odvojila iz svoje kase 8,35 miliona dinara raspoređenih na 166 porodica sa troje ili više dece, koliko ih ima u svom sistemu.

Predsednik MK Grupe rekao je novinarima u Beogradu da je MK Grupa najsnažnija kompanija u Srbiji jer u njoj rade sjajni ljudi.

"Iza svakog uspešnog sistema stoje ljudi. Mi u MK Grupi verujemo da je garancija kvaliteta i uspeha kompanije stvaranje sistema zadovoljnih ljudi, kako na poslovnom planu, tako i privatno", istakao je Kostić.

On je dodao da je pored svakodnevnog učenja i razvoja, društvena odgovornost jedan od najvažnijih elemenata poslovanja te kompanije.

Jedan od nagrađenih Nikola Timko koji radi u kompaniji Karneks, članici MK Grupe, otac je sedam sinova i dve ćerke i nagrađen je sa 100.000 dinara.

"Ne kažem da supruga i ja imamo lak zadatak, ali učeći jedni od drugih, naša deca ranije stiču veštine za samostalno obavljanje svakodnevnih obaveza. Porodica je stub svakog društva i zato ih treba podržati i podsticati. Ja imam sreću što radim u kompaniji gde su dobrobit i sigurnost zaposlenih prioritet", kazao je Timko.

izvor: Beta, agencije, foto: Ambro/freedigitalphotos.net

POPULARNO