29.12.2017.

Miloradu Kijcu nagrada za životno delo


Najveće sportsko priznanje u Vojvodini, nagrada "Jovan Mikić Spartak" jubilarni 50. put dodeljena je najzaslužnijim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima sa teritorije pokrajine

Ova najznačajnija pokrajinska nagrada u sportu namenjena je onima koji su ostvarili vrhunske rezultate u protekloj godini, a deli se u sedam kategorija.

Najbolji sportista je rvač Viktor Nemeš koji se ove godine u kategoriji do 75 kg okitio svetskim zlatom na šampionatu održanom u Parizu, najbolja sportistkinja iz Vojvodine je karatistkinja Sanja Cvrkota koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 68 kg, dok je najbolji sportista sa invaliditetom Mitar Palikuća koji je osvajao tri bronze - ekipnu na svetskom i pojedinačnu i ekipnu na evropskom prvenstvu.

Najbolji trener je Miloš Erić koji je trasirao put Crvkoti do evropske bronze, a najbolji sportski radnici su predsednik petostrukog uzastupnog šampiona Srbije Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić i trener Atletskog kluba "Maraton" iz Sombora Mira Trifunov.

Najbolji kolektiv je Ženski stonoteniski klub "Obilić" iz Novog Kneževca čije igračice su ove godine osvojile prvu titulu državnog pravaka.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke dugogodišnjeg odbojkaša i trenera pod čijim vođstvom je Vojvodina ostvarila neke od svojih najznačajnijih uspeha u istoriji - Milorad Kijac, čovek koji je u odbojkaškom sportu aktivan skoro pola decenije.

Žirijem za dodelu nagrada predsedavala je Aranka Binder, a članovi su bili Zlatko Bolić, Danijel Župić, Miodrag Jotić i Lazo Bakmaz.

Nagradu "Jovan Mikić Spartak" ustanovljenu 1967. godine za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta dodeljuje Sportski savez Vojvodine.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ssv.rs

POPULARNO