Kvadrat od 450 evra? Obezbeđena zemlja za prvih 2.000 m2


Obrenovac je prva opština koja je dala konkretne planove i ustupila zemljište za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti

Kako je izjavio potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reč je o više od 2.000 kvadratnih metara stambenog prostora.

Stefanović je u Obrenovcu prisustvovao godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP.

"Sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije razgovarali smo o tome šta je najbolje da uradimo za sektor u narednoj godini i kakvi su nam planovi. Hoćemo da iskažemo pažnju prema ovim ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane Srbije u vanrednim situacijama, ali i da vidimo novu viziju razvoja sektora, kroz novu zakonodavnu delatnost, snaženje civilne zaštite i brige o vatrogascima na različite načine", istakao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana projekat državne stanogradnje, gde bi kvadratni metar trebalo da košta u Beogradu oko 550 evra.

On je istakao da bi kvadrat u drugim mestima koštao od 450 do 470, a stanovi bi prvenstveno bili namenjeni pripadnicima vojske, policije, mladim naučnicima...

izvor: Tanjug, b92.net, agencije, foto: ilustracija

"Gradićemo jeftine stanove za mlade - kvadrat od 450 evra"

POPULARNO