Jedna od najtežih godina u Vošinoj istoriji


Protekla 2017. godina je za FK Vojvodinu bila jedna od najtežih u njenoj novijoj istoriji

Uprava kluba pokušava da u narednom periodu prevaziđe sve probleme, koji nisu nimalo laki, niti se mogu brzo rešiti, smatra predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina i generalni direktor kompanije "Dnevnik Vojvodina press" Dušan Vlaović.

"Bila je ovo veoma teška godina u kojoj je klub spletom okolnosti došao u izuzetno tešku finansijsku ali i sportsku situaciju", kaže predsednik Vlaović.

"Kratkoročno smo uspeli da preduzmemo tri koraka, a jedan od njih je da je posle godinu dana odblokiran račun kluba, a istog dana je stigla uplata, koja je obećana kao pomoć od Grada Novog Sada", kaže Vlaović.

On ističe da je imenovan novi šef stručnog staba, te da klub ulazi u prelazni rok, koji treba pažljivo iskoristiti.

"Potrebno je pojačati kostur tima, a tačno znamo na kojim je to pozicijama neophodno, te smo u fazi pregovora sa desetak igrača", ističe Vlaović.

On dodaje da su pripreme organizovane u Turskoj, gde fudbalere Vojvodine očekuju najkvalitetniji protivnici.

„Reč je o ekipama kao što su slovenačke Olimpija i Maribor koji je učesnik Lige šampiona, te ako pripreme budu dobro urađene možemo da očekujemo dobre rezultate na proleće", smatra Vlaović.

On smatra da je sve dosad urađeno samo jedan od koraka koji slede na putu do trajne stabilizacije kluba.

"Svi naši planirani prihodi su ostvarivi i ne oslanjaju se na prodaju igrača u zimskom prelaznom roku, a istovremeno u našem budžetu nije predviđen ni jedan dinar od transfera na koje mi ne možemo da utičemo", ističe Vlaović i dodaje da klub radi na proširenju kruga sponzora, kao i na formiranju posebnog budžeta za ovaj prelazni rok.

On ističe da je novi šef struke FK Vojvodina Ilija Stolica pravo rešenje, te da su im se podudarili principi i razmišljanja u pogledu nezavisnog vođenja ekipe.

"Niko iz uprave nema pravo da se meša u posao šefu struke, a kada je reč o spoljnim uticajima, kojih kod nas ima, zavisi od gospodina Stolice koliko će se njima odupreti", kategoričan je Vlaović i dodaje da uprava kluba potpuno podržava novog trenera.

Grb Grada Novog Sada je, možda po prvi put, na dresovima FK Vojvodina, a novčana i moralna podrška je za klub neprocenjiva.

"Zahvaljujući uticaju i angažovanju gradonačelnika Vučevića uspeli smo da deblokiramo račun, koji je bio u minusu oko 180 miliona dinara, tako da nam veoma znači podrška grada, kao i grb i ime sponzora na leđima naših igrača", naglašava Vlaović.

Ovakvih svetlih primera je bilo i osamdesetih godina, kada su predsednici opština i političari zaista dobro vodili FK Vojvodinu, a jedan od njih je pokojni Miodrag Nikolić, direktor škole "Svetozar Marković" i predsednik opštine Detelinara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

FK Vojvodina: Skidamo suspenziju - stižu pojačanja

Trenutni dug Voše oko 6 miliona evra - formira se pul sponzora kluba

POPULARNO