GSP odlučio da obustavi nabavku 28 kamera


Gradsko saobraćajno preduzeće odustalo je od nabavke video-nadzora za međumesnu autobusku stanicu zbog manjka u budžetu preduzeća za ovu investiciju

GSP je odlučio da obustavi nabavku 28 kamera, koje bi pokrivale dolazne i odlazne perone, barijere za čekiranje buseva, ulazne i izlazne rampe, parking i centralnu tehničku prostoriju zbog isplate solidarne pomoći radnicima preduzeća u iznosu od 22.620 dinara po radniku. Odluku o isplati solidarne pomoći prethodno je donelo Gradsko veće i to 12. oktobra, a odobrenje za isplatu dali su većinom glasova odbornici Skupštine grada 24. novembra. Solidarna pomoć biće isplaćena i na osnovu kolektivnog ugovora sa javnim preduzećima, piše 021.rs.

Pojedina novosadska javna preduzeća morala su da koriguju planove poslovanja i trošenja novca za 2017. godinu kako bi bila u mogućnosti da isplate ovu pomoć radnicima. Većina preduzeća neće imati nikakve gubitke u poslovanju, pojedina nisu ni bila u stanju da izdvoje novac (poput Spensa i Stana). Pomoć takođe nije bila predviđena za ustanove poput Apoteke "Novi Sad" ili Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", što je opozicija u skupštini okarakterisala kao problematično jer je upravo ovim radnicima pomoć, kako kažu, najpotrebnija.

Kada je reč o GSP, preduzeće je zbog najavljene isplate solidarne pomoći utvrdilo nove prioritete u poslovanju za tekuću godinu. Izmene u poslovnim knjigama napravljene su, između ostalog, i u planiranim nabavkama za ovu godinu, kao što je nabavka video-nadzora.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo