Filmadžije će plaćati takse u Sremskim Karlovcima


Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci usvojena je nova Odluka o lokalnim komunalnim taksama

koja predviđa niz novina, od kojih se najveći broj odnosi na zauzeće javne površine.

Kako kaže šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Živorad Milanović, novom Odlukom uvodi se naplata takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, za korišćenje reklamnih panoa, držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina.

Osim toga, odluka predviđa uvođenje takse za korišćenje prostora na javnim površinama radi prodaje proizvoda i pružanje usluga, zatim držanje sredstava za igru te korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima. Ubuduće će se plaćati taksa i za korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog karaktera. I zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova takođe će biti predmet naplate, kao i korišćenje javne površine za izvođenje kulturnog ili artističkog programa, prenosi Dnevnik.

Ubuduće će se na osnovu te odluke napaćivati korišćenje slobodnih površina za snimanje TV serija, spotova i filmova. Odluka predviđa i oslobađanje od plaćanje takse i navodi u kojim slučajevima se tome može pribeći.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, novisad.rs