Alibaba stiže u Srbiju - imaju 11 miliona zaposlenih


Pre nekoliko nedelja prvi put se govorilo o mogućem dolasku kineskog giganta u Srbiju, što je sada i najavljeno zvanično

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da je Alibaba grupa pokazala izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu, nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou.

"Dogovorena je saradnja između kompanije Alibaba i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike", izjavila je Matić, preciziravši da će biti formirani radni timovi, koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti.

"Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci", istakla je državni sekretar.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i Alibaba grupe, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Hangdžou, predstavnici kineske kompanije predstavili su rad Alibaba-e, koja posluje u 156 zemalja svet i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.

Prvi put se dolazak ove kompanije u Srbiju pominjao krajem septembra, kad je rečeno: "U Alibaba kompaniji imaju distributivni centar u Frankfurtu za EU, ali su zainteresovani da u Srbiji nađu partnera za jedan takav logistički centar, za ovaj region".

izvor: agencije, foto: ilustracija

POPULARNO