14 odsto više turista nego prethodne godine - Završena treća faza projekta "turističke signalizacije"


Novi Sad može da se pohvali da je u prvih deset meseci 2017. godine privukao 13,3 odsto više domaćih i 14 odsto više stranih turista nego prethodne godine

Završena je i treće faza projekta "turističke signalizacije", koja podrazumeva obeležavanje hotela u gradu. Na 82 lokacija postavljeno je 120 tabli koje obeležavaju 23 hotela, a izrađene su mape grada, kao i dvostrani i trostrani "city light" panoi.

Boljoj promociji turističkih sadržaja Novog Sada doprineće i portal za podršku razvoju porodičnog turizma, o kojem govori rukovoditeljka projekata u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka Jelena Petrov.

"RRA Bačka sprovodi projekat "Razvoj porodičnog turizma grada Novog Sada", koji sufinansiraju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija", kaže Jelena Petrov i dodaje da je u okviru tog projekta izrađen plan razvoja, marketing plan i akcioni plan razvoja porodičnog turizma, gde je definisano šta je porodični turizam i šta u njegovom okviru može da se pruži.

Ona kaže da je urađena analiza šta Novi Sad trenutno može da pruži u oblasti porodičnog turizma, te da se javilo mnogo ponuđača (malih i srednjih preduzeća, kao i udruženja u oblasti turizma), a njihove ponude će biti predstavljene na portalu za podršku razvoja porodičnog turizma.

"Pozivamo sve ponuđače koji pružaju usluge u oblasti turizma da nam se jave kako bi bili oglašeni na portalu, a na taj način ćemo i obogatiti ponudu porodičnog turizma", kaže Petrov.

"Želja nam je da napravimo sveobuhvatnu ponudu, kako bi porodica koja bi želela da poseti Novi Sad mogla sama sebi da organizuje dan i ispuni vreme različitim sadržajima", ističe Jelena Petrov i dodaje da je adresa portala porodicniturizam-ns.rs , te da je korišćenje i oglašavanje na portalu besplatno.

"Cilj ovog portala je promocija turizma grada Novog Sada i jačanje turističkih kapaciteta ponuđača ali i ponude samog grada", zaključuje Jelena Petrov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope