Veljko Paunović neće predvoditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu?


Nekadašnji selektor U-20 selekcije Srbije rekao je da je potpuno posvećen daljem angažmanu u ekipi Čikago Fajer

Veljko Paunović, to je sve izvesnije, neće predvoditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji narednog leta.

On je u domaćim medijima pominjan kao prvi "pik" predsednika FSS Slaviše Kokeze, najavljeno je bilo i da će se njih dvojica naći za pregovaračkim stolom, ali to se, kaže Paunović, nije desilo.

"Nisam se sastao ni razgovarao ni sa kim iz Fudbalskog saveza Srbije. Bio sam u Srbiji da vidim svoju porodicu i zbog skautinga, koji sam obavio u još nekim zemljama", rekao je Veljko Paunović na konferenciji za novinare u Čikagu.

Čovek koji je sa U-20 selekcijom Srbije trijumfovao na Svetskom prvenstvu 2015. godine, podvukao je crtu ispod svoje druge sezone na klupi Čikago Fajera.

Njegov tim ostvario je treći skor u regularnom delu sezone, a onda izgubio u prvoj rundi plej-ofa i oprostio se od sna o tituli.

"Rekli smo da želimo da izgradimo program koji će rezultirati osvajanjem titule i zadovoljan sam dosadašnjim napretkom. Sa nestrpljenjem očekujem sledeću godinu, koju vidim kao veliku priliku za sve nas da uradimo još bolji posao. A, tu pre svega mislim na sebe".

Imajući u vidu da je Veljko Paunović potpuno posvećen klupskom angažmanu i da je Dragan Stojković Piksi ranije danas potpisao novi ugovor sa svojim klubom u Kini, čelni ljudi FSS verovatno će morati da se okrenu drugim opcijama...

Nacionalni tim trenutno nalazi na mini-turneji po Dalekom istoku, gde ga predvodi Mladen Krstajić, jedan od pomoćnika doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina.

"Orlovi" se u petak u 12.35 po centralnoevropskom vremenu sastaju sa Kinom, a u utorak 14. novembra sa Južnom Korejom.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, fss.rs

POPULARNO