26.11.2017.

Upozorenje vozačima: Parking servis apeluje na Novosađane da kucaju slova sa "kvačicom"


Kako upozoravaju iz Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis"

vozači koji na registarskim oznakama imaju i neko od latiničnih slova sa takozvanim "kvačicama", moraće ubuduće da malo više računa povedu kada tu uslugu plaćaju putem telefona, odnosno SMS poruke. U suprotnom, može im se desiti da parking plate vlasniku automobila koji ima slične oznake.

Naime, do sada su Novosađani često u žurbi kucali slična slova, smatrajući da je to dovoljno, ali je se problem pojavio sa povećanim brojem registrovanih automobila. Prve kazne su unele zabune i nedoumicu među neoprezne vozače, koji su tvrdili da su parking uredno platili.

Objašnjenje stiže iz JKP "Parking servis", gde kažu da je za sve kriv povećani broj automobila. Ranije je, naime, bilo moguće zameniti neko "nezgodno" slovo u SMS poruci, a da sistem pravilno protumači vlasnika. Sada to više nije moguće, jer automobila ima toliko, da su moguće zabune.

Kako objašnjava Jasna Kovčin, portparol "Parking servisa", ovo preduzeće moli vlasnike automobila koji imaju problem sa plaćanjem parkinga, da povedu računa o preciznom ispisivanju latiničnih slova sa registarske oznake.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO