Uključeno čak 30 odsto učenika - Besplatan trening u školama u Begeču


I begečka OŠ „Veljko Petrović” ušla je projekat koji je pokrenula Gradska uprava za sport i omladinu „Besplatan sport u škole”

– uključeno je čak 30 odsto učenika.

U dve grupe školice sporta prijavljeno je oko 50 devojčica i dečaka, i to 35 iz 1. i 2. razreda, a petnaestak iz 3. i 4, dok se u rukometnu sekciju za učenike od 5. do 8. uključilo 40 dece.

„Treninzi se odvijaju dva puta sedmično i s obzirom na to da škola ima 300 učenika, odziv je dobar“, rekao je realizator programa Đuro Tojagić.

„Ta ideja, koja je fantastična, omogućila je deci da se besplatno dodatno bave fizičkom aktivnošću, koja je toliko nepohodna u njihovom razvoju, posebno da se steknu navike od malih nogu. Važno je to da se deca testiraju, a rezultati se pohranjuju u centralnoj bazi, tako da roditelji svakog trenutka mogu da ih saznaju.“

Termini u kojima se sprovode te aktivnosti prilično utiču na odziv.

„Uglavnom su to termini u međusmenama pa su deca mlađeg uzrasta prinuđena na to da na treninge dolaze u pratnji roditelja. Međutim, roditelji uglavnom tada rade, a nije retko da posle treninga imaju pauzu do početka nastave pa je problem gde utrošiti to vreme. Kada bismo i to rešili, uveren sam da bi procenat uključene dece bio veći. U svakom slučaju, ovakvi programi su potrebni i neophodni našoj deci“, uveren je Tojagić, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija