U Rumenki i Kisaču prikupljeno više od tone i po stakla - akcija i na Limanu, Keju, Detelinari, Satelitu...


U okviru akcije „Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži”, koju organizuju JKP „Čistoća” i kompanija „Sekopak” d. o. o.

meštani Rumenke i Kisača doneli su više od tone i po stakla za reciklažu.

Osim ispred „Gradske čistoće” na Sentandrejskom putu 3, kontejneri su od početka sedmice postavljeni i u prigradskim naseljima. Svi koji donesu tri i više kilograma stakla dobijaju poklon.

Direktor JKP „Čistoće” Vladimir Zelenović zadovoljan je reakcijama sugrađana, kao i količinom prikupljene ambalaže, koja je veća nego što su u tom preduzeću očekivali.

Po njegovom mišljenju, to je dobar pokazatelj da su stanovnici Novog Sada i prigradskih naselja zainteresovani za primarnu separaciju.

Kontejner za staklenu ambalažu će u ponedeljak, 27. novembra, od 8 do 13 časova biti postavljen na Limanu, ispred MZ „Boško Buha” (Fruškogorska 8). U utorak, 28. novembra, staklo će se sakupljati na Keju žrtava racije od 8 do 13 sati ispred MZ „Sonja Marinković”.

Kontejner će u sredu, 29. novembra, od 8 do 18 časova biti ispred „Čistoće”, na Sentandrejskom putu 3, prekoputa marketa „Univereksport 021”.

U četvrtak, 30. novembra, građani staklenu ambalažu mogu doneti u MZ Detelinara u Tarasa Ševčenka 1, od 8 do 13 časova, dok će u istom periodu, u petak, 1. decembra, kontejner biti postavljen u Ulici Stevana Hladnog 1 na Satelitu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija