U nedelju Čvarak fest i prvi Sajam čvaraka u Kaću


U nedelju, 5. novembra, u Kaću će se biti održan osmi po redu "Čvarak fest"

Tradicionalnu gastronomsko-turističku manifestaciju, koja okuplja svake godine sve više izlagača i takmičara, ove godine će otvoriti Branka Bežanov, zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada, uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, predstavnika Vlade Vojvodine i brojnih gostiju iz inostranstva.

Prvi put ove godine biće održan i Sajam čvaraka koji podrazumeva topljenje čvaraka na više načina i promociju ovog tradicionalnog gurmanskog brenda.

Organizatori "Čvarak festa" iz Udruženja građana "KATU" i ove godine obećavaju dobar provod i zabavu uz domaće "proizvode iz oranije", veliki broj takmičara i izlagača, kao i bogat kulturno-umetnički program, koji će zadovoljiti sve ukuse i okupiti posetioce najrazličitijih uzrasta.

Svečano otvaranje "Čvarak festa" zakazano je za 12 časova, a takmičari u topljenju čvaraka će podložiti vatru pod oranije već od 10 časova, kada će biti održana i smotra folklora. Pobednici "Čvarak festa" će svečano biti proglašeni u 14 časova.

U selekciji najboljih čvaraka bodovaće se spoljni izgled, sastav i izgled preseka, boja i njena održivost, miris, ukus, tekstura i sočnost. Posle proglašenja pobednika, biće nastavljen kulturno-umetnički program.

foto: facebook.com/cvarakfest2017