"Topla" zima? Kakvo nas vreme očekuje do Nove godine?


Sudeći po prognozi meteorologa proslavićemo Novu godinu bez padavina i snega

Meteorolog Nedeljko Torodrović za Mondo kaže da smo u zimu već ušli jer je juče pao sneg i u nižim predelima, a da će tokom narednog meseca vreme biti slično novembarskom – smene hladnijih i toplijih dana.

Za čitav decembar se predviđa slično vreme.

”Biće smene toplijih i hladnih dana. Biće sedam do 10 hladnijih dana, kada će temperature biti par stepeni iznad nule i pet do sedam toplijih kada će maksimalne dnevne dostizati 12. podeok", kaže Nedeljko Todorović.

I na sajtu Accuweather stoji da se dnevne temperature neće spuštati ispod nule, ali da će biti dosta kišnih dana, gotovo polovina meseca. Snega će biti, ali očigledno se u nižim predelima neće zadržati budući da će dnevne temperature biti u plusu.

Za doček Nove godine nas očekuje suvo vreme, a temperature će biti iznad nule.

Inače, ova zima bi trebalo da bude znatno toplija od prethodne i sa manje padavina.

Očekuje se blaži i malo suvlji januar. Ipak, srednja januarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U februaru je prognozirana srednja februarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

I mart će biti blaži i malo suvlji, a srednja maksimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: facebook.com/nswinterfest

POPULARNO