Stan na dan: Zarada i par hiljada evra - Biznis koji cveta


"Stan na dan" - trend koji uzima maha u srpskoj prestonici, a postaje "in" i u manjim gradovima po Srbiji

Zarada duplo veća od mesečne rente, ali i obaveza i izdataka znatno više.

Iako ovaj vid iznajmljivanja stanova postoji više godina, u Beogradu je u poslednjih godinu dana doživeo pravi "bum" - pokrenuto je na desetine sajtova za iznajmljivanje privatnog smeštaja na dnevnom nivou, a nije retkost i da se ljudi sele iz centra grada na periferiju kako bi stanove u centru izdavali strancima, piše Mondo.

Za izdavanje jednosobnog stana u centru Beograda vlasnici mesečno mogu da zarade od 200 do 300 evra, dok za rentiranje ovog prostora na dan u toku jednog meseca mogu da zarade i duplo više. Ukoliko izdaju dva, tri stana...to je već pozamašna svota.

Ako je reč o luksuznom stanu, vlasnik koji ga iznajmljuje za 100 evra i više, može mesečno da dobije i 1.500 evra, ako računamo da je stan zauzet polovinu meseca. Ukoliko je popunjen čitavog meseca...onda je cifra duplo veća. Naravno, trebalo bi odbiti troškove čišćenja, račune koji se mesečno plaćaju...

Slična je situacija i kada je reč o kućama, koje su takođe atraktivne za ovaj vid najma, a njihova cena ide i do 150 evra.

Pročitajte više >> izvor: mondo.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO