23.11.2017.

Srbija dobila trg u Buenos Ajresu - Park Argentina u Beogradu


Posle otvaranja Parka Republika Argentina u Beogradu, u Buenos Ajresu je svečano otvoren Trg Republika Srbija

a ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se na taj način još jednom potvrđuje posebno prijateljstvo koje veže dve zemlje i dva naroda, javio je izveštač Tanjuga.

"Osvedočeno prijateljstvo, razumevanje i zajedničko opredeljenje naše dve zemlje za očuvanje temeljnih principa međunarodnih odnosa, predstavljaju čvrstu bazu za dalje intenziviranje političkog dijaloga na svim nivoima, kao i za razvoj ekonomske i trgovinske saradnje i saradnje na kulturnom, naučnom i svakom drugom nivou", poručio je Dačić.

Otvaranje Trga Republika Srbija, dodao je, doživljava kao novu inspiraciju i dodatni podsticaj za dalji svestrani razvoj odnosa Argentine i Srbije u budućnosti kao i doprinos daljem produbljivanju veza naroda dve zemlje u čemu, naglasio je, značajan doprinos ima srpska dijaspora u Argentini.

Posebno je zahvalio Skupštini grada Buenos Ajresa na odluci da "prestižni deo argentinske prestonice" nazove imenom Republike Srbija i na pruženoj pomoći na realizaciji celokupne inicijative.

Na jednom od zidova na tom trgu nalazi se i mural sa motivima Srbije i Beograda, koji su oslikali srpski umetnici, a Dačić je rekao da je cilj da se time građanima argentinske prestonice i svim posetiocima bar delimično dočaramo Srbiju, njene prirodne lepote, kulturu i istoriju.

izvor, foto: Tanjug

POPULARNO