Roberto Karlos: Naučiću srpski jezik - bio bih selektor Srbije


Bivši reprezentativac Brazila o "orlovima", Brazilu i favoritima na Mundijalu, Nejmaru, Siniši Mihajloviću, o slobodnim udarcima...

"Uživam u Srbiji, ovde su svi sjajni prema meni, naučiću srpski jezik", rekao Brazilac danas u Beogradu.

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos je u Beogradu.

Plan mu je da se bavi trenerskim poslom u budućnosti, zbog čega je upisao kurs za trenersku licencu Centra za edukaciju Fudbalskog saveza Srbije.

U perpektivi biće i selektor. Možda Srbije, koja trenutno traži nekog na duže staze posle raskida saradnje sa Slavoljubom Muslinom.

"Da, bio bih selektor Srbije. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da im bude trener", izjavio je Roberto Karlos.

Srbija će u junu sledeće godine, zajedno sa Brazilom i još 30 reprezentacija nastupati na Mundijalu u Rusiji. Roberto Karlos bi želeo da njegova selekcija, baš kao i 2002. kada je on bio član, osvoji "boginju".

"Verujem da će Brazil biti prvak sveta, nadam se tome. Ipak, biće teško, jer će konkurencija biti veoma jaka. Tu su i Španija, Nemačka, Argentina...".

On je prognozirao i sa kim bi to Brazil mogao da se bori za titulu u Rusiji.

"Voleo bih da u finalu Svetskog prvenstva igraju Srbija i Brazil", napomenuo je Roberto Karlos, koji je sa slavnim Real Madridom osvojio tri titule Lige šampiona, četiri trofeja Primere i UEFA Superkup.

Za njega, kaže, nije iznenađenje to što se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo.

"Srbija ima odlične igrače i uvek pratim utakmice i igrače koji mi se dopadaju, pa tako i vaše. Zato za mene nije iznenađenje što ćete igrati u Rusiji i želim vam mnogo sreće", rekao je 44-godišnji Karlos.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, fss.rs

POPULARNO