21.11.2017.

Radovi u Dunavskom parku - Ledena šuma, kružna ledena staza, natriveno klizalište, Snežni grad...


Manifestacija „Ledena šuma” i ove godine biće održana na prostoru oko jezera u Dunavskom parku i već je započela izgradnja konstrukcije klizališta

Na ledenoj površini od oko 1.400 kvadratnih metara moći će da uživaju rekreativci, ali i profesionalci, a za sve posetioce tu su i prateći sadržaji. Svečano otvaranje uz muzički program i vatromet planirano je za 8. decembar.

– „Ledena šuma“ predstavlja svojevrstan spoj sporta, rekreacije, kulture, razonode, kao i različitih interesovanja, a samim tim i generacija – ističe portparolka manifestacije Jelena Nenadov. – Sinergija svega toga upravo je ono što odlikuje naš grad.

Uz jedinstveno i omiljeno klizalište Novosađana biće postavljen i Snežni grad, u okviru kojeg će se predstaviti razne zanatlije i umetnici, dok će posetioci moći da uživaju u bogatom programu, pripremljenom i ove godine na muzičko-scenskoj bini. Klizači će uživati u kružnoj ledenoj stazi, ali i na natrivenom klizalštu, u prelepom ambijentu Dunavskog parka.

U parku se trenutno gradi platforma koja predstavlja zaštitu trave i podlogu za led. Za vreme trajanja radova, kao i manifestacije, Dunavski park će biti prohodan za sve posetioce.

Ipak, s obzirom na to da je bezbednost sugrađana na prvom mestu, moguće je da će tokom radova neki delovi parka biti zatvoreni na nekoliko sati, poručuju iz organizacije „Ledena šuma“.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/klizalisteledenasuma

POPULARNO