Radnici pripremaju teren za asfaltiranje - Miletićeva u novom ruhu do kraja meseca


Radovi u ulici Svetozara Miletića, u delu od Jovana Subotića do Trifkovićevog trga, ovih dana privode se kraju

Ta ulica u centru grada trebala bi dobiti krajnji izgled krajem meseca, jer je rok za završetak radova 180 kalendarskih dana. Izvođač radova “Karin komerc MD” iz Veternika uveden je u posao 19. maja ove godine, a kako kažu, radovi se odvijaju u skladu s dinamikom i biće završeni u ugovorenom roku. Nakon što ulica u potpunosti bude gotova i saobraćaj bi duž cele ulice trebao biti normalizovan i pušten u promet.

Radnici u toj ulici trenutno pripremaju teren za asfaltiranje kolovoza, a osim toga preostalo im je da montiraju 14 konzolnih fenjera na fasade objekata. Montiranju je prethodilo postavljenje podzemne instalacije i razvodnih ormara, te su radovi na osvetljavanju te ulice u završnoj fazi, iako je deo Miletićeve koji se trenutno renovira ovih dana u mraku, prenosi Dnevnik.

Radnici su izmenili dotrajale kućne i slivničke priključke i povezali ih na kolektor, te rekonstruisali krak vodovodne mreže i povezali ga na postojeći vodovod. Kolovoz koji će u delu od Ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga biti završen uskoro, protezaće se u dužini od 210 metara i biće širok 5,5 metara. Takođe, u prvoj fazi, koja je završena u julu, završen je kolovoz širine 3,5 metara od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske u dužini od 120 metara. Duž cele ulice izgrađene su i pešačke staze s obe strane. Uz pomoć poprečnog i podužnog pada do slivnika koji su locirani van kolovoza će se prikupljati voda i na taj način obavljati površinsko odvodnjavanje.

Radovi su koštali blizu 34 hiljade dinara, a novac su zajednički obezbedili Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija