Pripreme za zimu - Najbolji lek za grip imate u kuhinji


S obzirom na to da su nam stigli hladniji dani, vrlo je verovatno da će nam uskoro stići i grip. Ali, najbolji prirodan lek za to već imate u kuhinji

Još od davnih vremena, ljudi su na beli luk gledali kao na lek za razne bolesti, a lekovita svojstva luka nisu samo "bapske priče".

Naučnici su utvrdili da svaki čen belog luka ima mnoštvo svojstava koji pomažu u borbi protiv gripa.

Ne samo što beli luk ima antivirusna i antibakterijska svojstva, već i antikataralna, što znači da pomaže kada vam se usled nagomilane sluzi zapuši nos.

Zato stručnjaci preporučuju da, ako vas uhvati grip ili se osećate kao da ćete se razboleti, iseckate čen belog luka i dodate ga u toplu supu.

Za najbolje efekte kod lečenja gripa savetuje se da sirov čen žvaćete svaka tri sata, i to najbolje u ranoj fazi gripa. Ako ne volite luk, nećete baš uživati u tome, ali vredeće ako vam pomogne u borbi protiv gripa.

Osim toga, nije loše da luk kombinujete sa ljutom papričicom i đumbirom, koji vam takođe mogu pomoći da brže ozdravite. Ako sve to dodate u domaću pileću supu, bićete zdravi pre nego što stignete i da osetite miris luka.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija