Prijem za Dejanu Bačko u Gradskoj kući


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su uspešnu srpsku reprezentativku u paratekvandou Dejanu Bačko

članicu tekvondo kluba ''Gitros''. Jedan od povoda za prijem je i uspeh koji je Dejana osvojila na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu osvojivši srebrnu medalјu u kategoriji do 49 kilograma.

- Zaista mi je velika čast što smo ugostili Dejanu koju sam igrom slučaja upoznao na sjajnoj akciji ''Čepom do osmeha'' i uživao sam u vremenu provedenom sa njom. Čestitam i njoj i treneru Aleksandru Andreevskom na sjajnom uspehu na Svetskom prvenstvu. Naši vrhunski sportisti iz domena paraigara na mene ostavlјaju snažan utisak pre svega kao lјudi, jer iskazuju hrabrost i odlučnost za divlјenje, ali i spremnost da se upuste u borbu u ne baš lakim okolnostima. Mi koji imamo daleko manje izazova uvek tražimo opravdanja zašto nešto nije urađeno, tako da trebamo slediti njihov primer koji pokazuje da ako verujete u sebe uvek možete uspeti. Još jednom čestitam Dejani, ne samo na medalјi, već na svemu onome što radi i kako hrabro ide kroz život – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će sa Dejanom i njenim trenerom Aleksandrom razgovarati o tome kako da im Grad pruži podršku i pomogne njihovom Klubu.

Dejana se zahvalila predstavnicima Grada na prijemu i naglasila da je za uspešnu sportsku karijeru potrebno mnogo odricanja, ali da se nada da će nastaviti da niže dobre rezultate. Kako je rekla uveliko se priprema za Evropsko prvenstvo koje treba da bude održano u Bugarskoj u decembru, ali i za takmičenje u Sloveniji na grupnoj izložbi slikara koji slikaju ustima i nogama. Ona je u udruženju VDMFK od devete godine, a student je i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

POPULARNO