Opština u kojoj je autobuski prevoz potpuno besplatan - Gradski prevoz prvi put u Srbobranu


Srbobranci se od početka ove nedelje po prvi put u istoriji Srbobrana voze gradskim autobusom koji je potpuno besplatan za sve putnike

Srbobran je verovatno jedina opština u Vojvodini u kojoj je autobuski prevoz potpuno besplatan za sve putnike unutar opštine. Nedavno su uvedene besplatne autobuske linije od Srbobrana do Turije i Nadalja, a od sada Srbobranci po prvi put u svojoj istoriji imaju potpuno besplatan gradski autobus za sve putnike.

Gradski prevoz organizovan je pre svega kako bi učenici osnovnih škola i gimnazije brže i bezbednije putovali od kuće do škole.

Meštani ističu da je prevoz naročito značajan za one učenike i putnike koji svakodnevno prelaze most kako bi stigli do centra.

Opština Srbobran je sa 800 hiljada dinara finansirala gradski prevoz, kao i postavljanje 26 autobuskih stajališta. Predsednik opštine Radivoj Paroški istakao je da je uveden veliki broj stajališta kako bi se i najudaljenije ulice povezale sa svim važnijim institucijama u Srbobranu.

"Prevoz je namenjen našoj školskoj deci, ali je naravno namenjen svim građanima koji mogu da ga koriste za određene odlaske na mesta koja su im bitna da bi obavili određene poslove kao što je Dom zdravlja, opština, neka druge institucije, kao što je odlazak na pijacu koja je takođe dosta udaljena od onih, krajnjih, rubnih delova grada", rekao je Paroški.

Besplatan prevoz za sve putnike u opštini Srbobran trajaće do nove godine. Hoće li biti realizovan i u 2018. godini zavisiće i od toga koliko će Srbobranci koristiti ove usluge tokom naredna dva meseca.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO