18.11.2017.

Održan festival lampiona na keju (VIDEO)


Na Keju žrtava racije u Novom Sadu danas je održan "Osmehov festival lampiona", velika humanitarna akcija za pomoć prevremeno rođenim bebama

"Prošle godine je festival prošao fenomenalno, bolje nego što smo očekivali, uz veliku posećenost. Iz tog razloga smo želeli da sada ponovimo. Imamo pozitivna iskustva, ljudi su oduševljeni, a na ovaj način možemo da pomognemo, svi zajedno, nekome kome je potrebno", rekla je Sandra Bulut, Fondacija "Osmeh na dar".

Novosađani, ali i građani drugih mesta u Vojvodini, u velikom broju priključili su se ovoj akciji, u kojoj je učestvovao i OPENS.

"OPENS, kao inicijativa, ima sluha za ovakve ideje. Tako da ko god želi da pokrene humanitarnu akciju, mi smo tu da pomognemo, logistički ili na drugi način. Pošto je ovo nama godina partnerstva, pokazujemo na još jednom primeru kako uz partnerstvo možemo mnogo tog dobrog da uradimo za mlade, ali i sve građane Novog Sada", rekao je Vukašin Grozdanović, OPENS 2019.

Organizatori su na ideju došli kada su čuli da se nešto slično održava u Rijeci, a današnje želje, kažu, otišle su i do Kine, gde je Festival lampiona vrhunac proslave Nove godine.

Na ovaj način, a u saradnji sa Fondacijom "Osmeh na dar", koja već 12. put zaredom uoči Nove godine pomaže socijalno ugroženoj deci, završena je i četvorodnevna manifestacija "Opens dani", u organizaciji tima Omladinske prestonice Evrope 2019."


POPULARNO