23.11.2017.

Obrazovanje za sve - Humani građani pomažu novosadskim mališanima u učenju


Oko 200 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Novom Sadu trenutno uči i druži se sa volonterima Novosadskog humanitarnog centra (NSHC)

Već 14 godina, NSHC sprovodi projekat "Obrazovanje za sve", u cilju da deca koja imaju poteškoća u učenju i nedovoljno podrške sredine savladaju gradivo osnovne škole, budu motivisana da nastave školovanje, ali i upoznaju ljude koji ih neće gledati kao manje vredne samo zato što su, na primer, pripadnici romske nacionalne ili druge manjine. Oko 15 dobrovoljaca ove godine radi sa klincima na tri lokacije - OŠ "Veljko Vlahović", OŠ "Nikola Tesla" i u mesnoj zajednici Adice, a kao i svake godine, reakcije dece, njihovih roditelja, kao i volontera su više nego pozitivne.

Kako za 021.rs kaže koordinatorka Novosadskog humanitarnog centra Dobrila Marković, iskustvo pokazuje da su potrebe dece za obrazovanjem sve veće. Projekat je počeo kao podrška romskoj deci, ali se proširio na svu decu u Novom Sadu i time stekao poverenje roditelja koji ne mogu da pomognu svojim mališanima u učenju, poverenje škola koje se čak i same javljaju da učestvuju, ali i gradskih vlasti, koje projekat finansiraju.

Pročitajte više >> izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO