Novi Sad spreman za praznike - Ukrašavanje u završnoj fazi, stižu i novi ukrasi


Radnici JKP “Stan” pre oko mesec dana počeli su postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije

Ukrašavanje grada počelo je ranije nego pretdhodnih godina, te je uži centar Novog Sada “odeven” u prazničo ruho.

Na radost najmlađih Novosađana, veliki svetleći Deda Mraz već je postavljen na Trgu republike i to je jedno od četiri mesta na kojima će biti organizovan doček Nove godine.

U proteklih nekoliko dana postavljeni su ukrasi u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj i drugim ulicama i trgovima u pešačkoj zoni, tako da se može reći da je ukrašavanje tog dela grada u završnoj fazi. Ekipe “Stana” trenutno postavljaju svećice i ukrase duž Bulevara oslobođenja. Inače, radi se o svetlećoj dekoraciji iz prethodnih godina, a u JKP “Stan” kažu da kada stignu novi ukrasi i za njih će se naći odgovarajuće mesto.

Podsećamo da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije 6. oktobra raspisala javnu nabavku opreme za svečano novogodišnje osvetljenje, a otvaranje ponuda bilo je juče. Iz konkursne dokumentacije se vidi da se radi o 2D i 3D dekorativnom led osvetljanju bele boje.

Kako smo saznali, kompletno ukrašavanje grada trebalo bi da bude završeno do katoličkog Božića, odnosno do 25. decembra, a možda i ranije.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, TONS