Novi izgled Ulice Modene - Grade staze preko zelene površine


Radnici "Gradskog zelenila" počeli su uređenje zelene površine u Ulici Modene

Radnici su iskopali zemlju oko spomenika Lazi Kostiću i napravili još četiri manja rova koji će poslužiti kao osnova za staze koje će povezati trotoar sa obe strane zelene površine.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić kaže za 021.rs da se zelena površina uređuje u sklopu projekta uređenja nekoliko malih urbanih celina u gradu. Ovde, u ulici Modene, biće napravljene četiri staze i postavljene ploče oko spomenika Lazi Kostiću.

- Projekat na cvetnoj rundeli u ulici Modene obuhvata i podizanje četiri staze i popločavanje uskog dela površine oko spomenika Lazi Kostiću. Staze će biti podignute na onim mestima kojima su građani najčešće prolazili prethodnih godina, kako bi skratili put. Nova praksa "Gradskog zelenila" pri realizaciji sličnih projekata biće ono što se u mnogim zemljama već dugi niz godina primenjuje, a to je da se pešačke staze preko zelenih površina postavljaju putanjom koju građani odrede. Naše je mišljenje da ipak lepše izgledaju popločane površine od ugažene zemlje, blata i oštećenog zelenila - navodi Nožinić za 021.rs.

Dodaje da će narednih dana nastaviti radove i na drugim mestima u gradu gde je predviđeno uređenje malih urbanih prostora, kao što je prostor ispred Robne kuće na Staroj Detelinari, podsećajući da su pre nekoliko dana završili i uređenje ugla ulica Branimira Ćosića i Majevičke.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO