Nove investicije kompanija iz UAE u Srbiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom

Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja i mogućnosti daljeg investiranja kompanija iz UAE u Srbiji.

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede.

Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije.

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema.

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić u Abu Dabiju prisustvuje Gran Pri trci u Formuli 1 u Abu Dabiju i gost je šeika Mohameda.

Šeik Mohamed je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije i sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanku su, pored ostalih zvaničnika UAE, prisustvovali i direktor "Igl Hilza" Mohamed Al Abar, kao i članovi delegacije u pratnji predsednika Srbije.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija