23.11.2017.

Nova zgrada RTV za 480 dana


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radio Televizije Vojvodine na Mišeluku

za čiju obnovu su Republička i Pokrajinska vlada do sada izdvojile 800 miliona dinara.

Radovi na izgradnji novog objekta počeli su 06. novembra 2017. godine, a rok za izvođenje radova je 480 dana od dana uvođenja u posao.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je podsećajući na Nato agresiju 1999. godine i skoro dve decenije ćutanja i nesposobnosti vlasti u Srbiji nakon 2000. godine, istakao da su Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, suočene sa ruševinama, zajedničkim snagama odlučile da grade i stavraju tamo gde su drugi rušili.

„18 godina posle rušenja zgrade RTV, polažemo kamen temeljac za novi dom jedne od najznačajnijih vojvođanskih institucija, ne samo u sferi informisanja. U uspešan i pravovremen završetak gradnje i skori povratak Radio-Televizije Vojvodine svojoj kući, uverava me i naš zajednički odnos prema toj instituciji i kvalitetan i pravovremen završetak realizacije prve dve faze ovog velikog projekta“ rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović .

Mirović se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci i razumevanju bez čega bi, kako je rekao, realizacija ovog projekta bila mnogo teža.

On je dodao da je Radio-Televizija Vojvodine uspešan i jedinstven model regionalnog javnog servisa, u kojem se, pored većinskog srpskog, celodnevni program proizvodi i emituje i na 14 jezika nacionalnih manjina i model koji svima koji iskreno žele da očuvaju i razvijaju multinacionalnost, multikulturalnost i multijezičnost, može i treba da služi kao uzor .

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica i druge visoke zvanice.

POPULARNO