Nova godina na Trgu slobode: Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S. - svetlosno vizuelna produkcija menja izgled NS


Na konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj kući saopšteno je da će Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

u novogodišnjoj noći promeniti svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije.

Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći oživi centar Novog Sada. Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić, a specijalno dizajniran vatromet samo za Novi Sad i prve minute nove godine prirediće lično princ Đorđe Karađorđević i Mike Knox, koji ukrašavaju neba širom sveta.

Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček sa najraznovrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača. Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok nas na Trgu Republike očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i mnoštva animatora, akrobata i žonglera.

POPULARNO