Mladi fudbaleri Voše u Japanu - Sve troškove snosiće Fudbalska federacija Japana


U sklopu saradnje novosadskog fudbalskog superligaša i japanske Džej lige, u proteklom periodu na stažiranju u FK Vojvodina boravio je Rio Sakai, trener iz Zemlje izlazećeg sunca

On sada završava svoj staž u Novom Sadu, a ovih dana tim povodom na adresu crveno-belih stigao je poziv za atraktivno gostovanje U-17 tima (fudbalera rođenih 2000. godine) u ovoj dalekoj zemlji.

U terminu od 18. do 25. decembra mladi Novosađani pozvani su na turnir u grad Nagano, gde će nastupiti na međunarodnom turniru sa osam učesnika. Predviđeno je da, osim crveno-belih, nastupe omladinci iz četiri najbolja japanska tima u tom uzrastu, Unsan iz Južne Koreje i jedna ekipa iz Brazila, dok još uvek nije poznato ime osmog učesnika. Sve troškove snosiće Fudbalska federacija Japana, a zanimljivo je i to da bi Vojvodina prethodno bila gost kluba Mačida, iz predgrađa Tokija, iz kojeg je u Novi Sad došao trener-stažista Sakai. Utakmica između Novosađana i Mačide odigraće se 16. decembra.

„Ovo gostovanje naših omladinaca je definitivno potvrđeno i na put će krenuti ekspedicija od 25 članova“, rekao je Duško Grujić, direktor Omladinske škole “Ilija Pantelić”.

„Turnir u Naganu igraće se tako što će osam učesnika biti razvrstano u dve grupe, a potom će se razigravati za plasman. Ekipe će biti sastavljene od igrača rođenih 2000. godine i mlađih, s tim da će u svakom timu moći da budu i golman i jedan igrač koji su godinu dana stariji.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO