Liga šampiona na Spensu: Sponzorski pul časti, besplatno na Voša - Tuluz


Motivacija, želja i podrška sa tribina, stavke su koje bi mogle biti presudne u sredu u Velikoj dvorani Spensa

u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona – ocena je svih predstavnika Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme, koji su na konferenciji za novinare pričali o predstojećem izazovu.

Naime, aktuelni prvak Srbije će 8. novembra u 20 časova dočekati velikog rivala, ekipu francuskog Tuluza, u prvom od dva meča poslednje etape u borbi za prolazak u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja. U redovima crveno-belih poštuju protivnika, ali gaje optimizam i veruju da mogu do velikog rezultata.

– Tuluz je odlična ekipa, koja ima nekoliko stranaca, ali i francuske igrače, koji su u juniorskoj reprezentaciji postizali sjajne rezultate. Tu je i Šinenjez, koji je član seniorske nacionalne selekcije i sigurno će u dogledno vreme biti jedan od najboljih srednjih blokera na međunarodnoj sceni. Pored njega za nas je zanimljiv i Luka Bašić, čiji je stric nekada igrao za Vojvodinu. U svakom slučaju predstoji nam zanimljiv i težak okršaj, a sve to je ujedno i nagrada za naše momke koji vredno rade i napreduju iz dana u dan.

Iskoristio bih priliku da pozovem navijače i sve poklonike sporta da dođu u velikom broju, podrže  nas i pomognu da zajedno pobedimo jednog velikog rivala. Biće teško i podrška će biti neophodna, a lakše je uz publiku – poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Da ambicije rastu i da igrači sazrevanjem sebi svake godine zadaju stepenik više koji žele da preskoče, potvrdio je i libero Nikola Peković.
– Ja bih izneo stav, koji verujem sa mnom dele i moji saigrači. Do skora sam ovakve utakmice doživljavao kao priliku da budem deo nečeg velikog. No, sada se više ne zadovoljavam samo time. Skupili smo iskustvo, stasali smo i siguran sam da potpuno ravnopravno možemo da igramo sa Tuluzom i zašto da ne, slobodno mogu da kažem, da pobedimo.
Dakle, respektujemo protivnika, ali se ne plašimo. Mislim da je ovakav stav pravi ne samo sada, nego uvek. Sazreli smo kao ekipa, samim tim i pojedinačno. Takođe se nadam što većem broju navijača, jer, verujte, nije isto  igrati pred 100 i pred nekoliko hiljada ljudi. Podrška sa tribina uz našu želju i borbenost može biti ključ – poručio je hrabro Peković.

Složio se s njim i primač Miran Kujundžić.
– Utakmica dolazi kao vrsta nagrade za osvojenu titulu prošle sezone. Mislim da smo dosta napredovali i probaćemo protiv Tuluza to i da pokažemo i da se domognemo najveće evropske odbojkaške scene. Liga šampiona u svakom klupskom sportu je nešto najveće što može da se igra. Ona je posebno bitna nama mladima da se oprobamo sa najboljim ekipama. Pozivamo navijače da nam budu vetar u leđa i da se zajedno borimo za tu pobedu kako bismo mirnije otišli na revanš u Francusku – istakao je Kujundžić.

Sportski direktor Nikola Marić kroz osmeh je poručio da mu je sada mnogo lakše da priča, pošto su pre njega trener i igrači pokazali optimizam.

– Podržavam ih i treba da uđemo hrabro u ovaj meč. Posle žreba smo konstatovali da smo mogli proći bolje, ali i gore. Danas slobodno možemo da kažemo da smo dobili tim po meri. Mi smo najmlađi i najperspektivniji u našoj ligi, a Tuluz u njihovoj.  Njihova je privilegija da mogu birati strance koji će podići kvalitet igre. Dovoljno o tome govori i to što im je Brazilac kapiten. U svakom slučaju mislim da je to ekipa, protiv koje možemo da igramo, ali i da računamo na pozitivan ishod. Napredovali smo, igramo dobro, lepo radimo, u pripremnom periodu imali smo dosta međunarodnih utakmica, a  to su preduslovi u sportu da se uđe pravilno u ovakav u meč. Naravno da želimo da igramo pred većim brojem gledalaca. Voleo bih da ljudi isprate ovu utakmicu, jer ona to stvarno zavređuje. O značaju takmičenja govori i podatak da čak i Peruđa igra treće kolo kvalifikacija. Zato treba doći na ovakvu priredbu, podržati Vojvodinu, jer je naša ekipa zaslužila punu pažnju – poručio je Marić.

Na pitanje da li je otežavajuća okolnost to što se revanš igra u Francuskoj svi su se složili sa tim da se svaki meč mora odigrati maksimalno, kod kuće i na strani, jer su karte otvorene do kraja.
Zahvaljujući pulu sponzora, koji je otkupio sve karte za meč, ulaz će biti besplatan, ali je potrebno podići gratis karte u klupskim prostorijama, ili na blagajni velike dvorane na sam dan utakmice, sat vremena pre početka meča.

foto: facebook.com/okvojvodina

POPULARNO