17.11.2017.

Kupci iz Nemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata - zainteresovani za Luku Novi Sad


Luka Novi Sad pretovarila je od januara do sada oko 630.000 tona robe što je za oko 250.000 tona manje nego lane u isto vreme

U odnosu na proteklih pet godina preduzeće beleži najslabije rezultate u prometu robe – kaže direktor novosadske Luke dr Aleksandar Milovančev.

– Jaka i duga zima na početku 2017. kasnije nizak voodstaj , a sada i neodgovarajuće cene na svetskom tržištu žitarica utiču na to da su trgovci zaustavili promet u iščekivanju novih viših cena – kaže Milovančev za Dnevnik i dodaje da ne veruje da će Luka Novi Sad uspeti da do kraja godine ostvari rezulat od pre dve godine kada je prometovano više od milion tona, što je bio najbolji poslovni uspeh u odnosu na pola veka poslovanja novosadske luke.

Uprkos tome, ističe, poslovanje preduzeća neće biti ugorženo.

– Mi smo na tržišti bez donacija od države i uprkos slabijem prometu kraj poslovne godine neće uticati negativno na dobar poslovni rezultat – kazao je direktor Milovančev.

Prvi čovek novosadske luke kaže za Dnevnik da očekuje da luka konačno naredne godine bude prodata i da među potencijalnim kupcima , po njegovom mišljenju ima i ozbiljnih investitora.

– Ono što ohrabruje jeste činjenica da kupci ne samo što se na rečima interesuju da kupe luku, već i dolaze da na licu mesta vide gde je luka i sa kakvim potencijalima raspolaže. Bili su, po meni, ozbiljni poslovni ljudi, iz Nemačke i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, da razgovaraju s menadžmentom i uvere se u čega će i šta ulagati ako se odluče da privređuju iz Novog Sada - kaže direktor Milovančev za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO