"Gaming opeNS" na pet lokacija u širem centru grada


Prvi "Gaming opeNS" u Novom Sadu održava se od 1. do 3. decembra na pet lokacija u širem centru grada

Čitav koncept Gaming OpeNS-a zamišljen je tako da Udruženja i igrački klubovi tokom dana Otvorenih vrata organizuju turnire, tribine i ture sa vodičima za sve Novosađane.

Glavni događaji će se održavati drugog i trećeg dana i podrazumevaju turnire, edukativna predavanja i prezentacije igara na različitim lokacijama, od kojih se izdvajaju – klub društvenih igara "Gaming centar", odnosno e-sports klub "LvLUp".

U klubu društvenih igara "Gaming centar" realizovaće se deo projekta koji se tiče društvenih igara. Klub će "otvoriti vrata" svim zainteresovanim gostima da se oprobaju u nekoj od brojnih igara, ali će biti organizovani i turniri profesionalaca u najatraktivnijim igrama, koji po pravilu izazivaju veliko interesovanje. Sličan koncept zamišljen je i na drugoj lokaciji, e-sports klubu "LvLUp", gde će biti organizovan i turnir sa primamljivim nagradnim fondom, koji obezbeđuje dolazak profesionalnih igrača iz drugih gradova.

One koji obiđu sve lokacije, osim igre i zabave, čekaju i nagrade, najavljuju organizatori.

Osnovna ideja Gaming OpeNS-a jeste da se u jednom vikendu, čitava "gaming" industrija i sve što je prati, otvori ka široj javnosti. Stoga je Festival i okupio grupu mladih ljudi koji se najprofesionalnije bave različitim podžanrovima gejminga u gradu – od board igara, preko elektronskih do samih kreatora igara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO