Doček Nove godine na više lokacija: Koncerti, novi izgled grada, hrana, pivo, vino - Ledena šuma u Dunavskom parku...


Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček

sa najraznovrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača. Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok nas na Trgu Republike očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i mnoštva animatora, akrobata i žonglera.

Nova godina na Trgu slobode: Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S. - svetlosno vizuelna produkcija menja izgled NS


Muzičku čaroliju na Trgu Republike obojiće i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore. Ljubitelji elektronske muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M i to na dve bine, dok će bajkovita Ledena šuma u Dunavskom parku biti zimska radost za najmlađe uz poseban dnevni program sa animatorima, nastupima dečijih horova i brojnim drugim sadržajima.

U okviru realizacije projekta dočeka 2018. godine, Fondacija Novi Sad 2021 za sugrađane priprema sadržajno bogat program, ali sa zadatkom da u međusektorskoj saradnji kroz simbiozu mašte, pokreta i savremene scenske tehnike, poveže muziku i vizuelne umetnosti, DJ-ing i VJ-ing, dizajn svetla i zvuka, rediteljske i filmske sposobnosti pojedinaca, ali i institucija.

''Koncept smo kreirali vođeni vizijom da će spoj različitosti sektora, žanrova, pripadnosti, porekla, te znanja i veština, predstaviti interkulturalnost kao suštinsku vrednost Novog Sada. Upravo će ovaj spoj objediniti proces kreiranja i produkcije savršenog novogodišnjeg doživljaja za sve naše sugrađane i goste iz regiona'' istakao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad 2021.

Cilj Fondacije Novi Sad 2021 EPK, je da uvođenjem novih svetskih trendova u domaćoj kreativnoj industriji postavlja nove standarde u realizaciji događaja i bude primer dobre prakse za sve aktere na našoj sceni.

Nova godina na Trgu slobode: Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S. - svetlosno vizuelna produkcija menja izgled NS




POPULARNO