Bureković napustio Vošu i obratio se navijačima: Nadam se da ćemo se jednog dana ponovo sresti - Vi ste Vojvodina


Prema pisanju medija FK Vojvodina je raskinula saradnju sa nekadašnjim mladim reprezentativcem BiH Dženanom Burekovićem

Ipak, Bureković je u razgovoru za SportSport.ba to demantovao kazavši da je tim iz Novog Sada napustio na svoj zahtev, a otkrio je i prave razloge te odluke.

"To što pišu mediji u Srbiji nije istina. Istina je ta da sam ja tražio raskid i dobit ću sigurno jer Vojvodina nije bila korektna prema meni za vrijeme mog boravka u Novom Sadu. Prvo me trener Radoslav Batak otpisao, pa sam zatražio raskid ugovora, međutim tada nisu htjeli da mi dadnu papire niti me pustiti na pozajmicu. Dolaskom Nenada Vanića bio sam standardan u ekipi, igrao kvalifikacije za Evropsku ligu i nekih sedam utakmica u prvenstvu u kojima sam zabilježio tri ili četiri asistencije. Nakon poraza od Spartaka u Novom Sadu (0:5) tada je smijenjen Nenad Vanić i došao je Vladimir Buač koji me odstranio iz ekipe bez ikakvog razloga. Tražio sam objašnjenje, ali ga nisam dobio. Sa njim sam lično pričao i lično mi je govorio da ću početi mečeve protiv Mačve i Napretka, s obzirom da nisam igrao protiv Voždovca. Međutim, te utakmice su došle i nisam uopšte bio u protokolu. Slagao me je tada, izgubio sam povjerenje u njega i u sve ljude u klubu i odmah sam tražio da idem. Prošle sedmice, tačnije u četvrtak sam došao u Zenicu, jer sam vidio da nema svrhe da ostajem u Novom Sadu. Dešavalo se i to da zadnja dva mjeseca mog boravka svi igrači dobiju platu osim mene, te sam tada shvatio da mi tu nije mjesto i pokupio sam stvari, te otišao kući", priča Bureković, SportSport.ba.

Kasnije, sada bivši igrač Voše obratio navijačima na njihovom forumu:

Pozdrav svim forumašima i navijačima Vojvodine, imao sam potrebu da vam se obratim ovako, možda ste i čitali moju izjavu koju sam poslao u javnost u kojoj kažem da mi je bilo zadovoljstvo nositi dres Vojvodine kao i igrati pred navijačima kao sto šte vi. Međutim, druge okolnosti su me spriječile da ostanem duže u Novom Sadu i nosim dres Vojvodine, ja sam to najviše volio i htio da tako bude ali očito da drugi nisu to željeli. Ako ste pročitali moju izjavu nema potrebe da vam ponovo pišem, znate da sam igrao to što sam igrao, davao sam maksimum, nadam se da ste zadovoljni kako sam se odnosio prema dresu Vojvodine i isto bi to radio i sad, davao posljedni atom snage, jednostavno takav sam i drago mi je što su navijaci zadovoljni sa mnom, ja sam vama prezadovoljan i nadam se da ćemo se jednog dana ponovo sresti. Igrao sam 7 utakmica u prvenstvu, bio starter svaku utakmicu i onda sam bez razloga udaljen iz prve postave, stan sam sam sebi plaćao 5 mjeseci, platu nisam dobio zadnja dva mjeseca dok su svi igrači dobijali, jednostavno mislim da to nije bilo uredu prema meni, mislim da to nisam zaslužio i odlučio sam da napustim klub, bilo mi je teško donijeti tu odluku, ali vi znate da je to posao i da mi živimo od toga. Još jednom želim da vam se zahvalim za svu podrsku, svaki pljesak koji sam dobio na utakmicama od vas, svaki vaš osmijeh meni je bio motiv da se jos više borim za dres Vojvodine.

I na kraju da dodam da ste VI VOJVODINA, da smo mi svi prolazni, ali vi ostajete i bodrite svoj klub i kad je dobro i kad je loše. HVALA VAM NA SVEMU! napisao je Dženan Bureković na forumu navijača Vojvodine.

izvor: fkvojvodina.com, sportsport.ba, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić