Žeželjev most, Fruškogorski koridor, pa brza saobraćajnica NS - Zrenjanin - Borča


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održali su prvu sednicu Radne grupe

za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine.

Kako je saopšteno nakon sednice, oni su razgovarali o tome kako da se unaprede i realizuju infrastrukturni projekti, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanje protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin - Borča i gradnji prečistača za vodu za piće u više opština.

Zorana Mihajlović podsetila je da je još u maju u Kini potpisan memorandum sa kompanijom CRBC (China Road and Brigde Corporation) o gradnji Fruškogorskog koridora i izrazila nadu da će do kraja godine biti dogovoreno finasiranje te saobraćajnice. Sa kineskom kompanijom CRBC je, kako je podsetila, potpisan i komercijalni ugovor o putu Preljina-Požega.

- Očekujem da do kraja godine, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora sa CRBC za Koridor 11, dogovorimo okvire finansiranja i za Fruškogorski koridor -  rekla je Mihajlović.

Mirović je naveo da će sa Javnim preduzećem "Putevi Srbije" pokušati da se dogovore o promeni kategorije lokalnog puta na Fruškoj gori od Inđije od Šida dužine 47 kilometara, zvanog Grebenski put, kako bi se njegovo održavanje prebacilo na republički nivo zbog značaja za turizam i druge potencijale te regije. On je dodao da je Pokrajinska vlada ove godine finansirala rekonstrukciju 17 kilometara tog puta, ali da je potrebno da se bolje održava.

Mirović je izrazio nadu da će, kada bude završen Koridor 10 i deo Koridora 11 i kada Vojvodina bude spemna za projekat brze saobraćajnice i izgradnju puta Novi Sad-Ruma, prema Šidu, ta putna infrastruktura biti prioritet čitave zemlje.

izvor: 021.rs, rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO