Vredna dva miliona evra: Sportska hala u Petrovaradinu najmodernija na teritoriji opštine Novi Sad


Otvorena je sportska hala u Petrovaradinu, koja je prema rečima predstavnika gradske vlasti u Novom Sadu, najmodernija hala takvog tipa na teritoriji opštine Novi Sad

a u projekat njene izgradnje uloženo je bezmalo dva miliona evra.

Svečanom otvaranju sportske hale u Petrovaradinu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je taj projekat dugo godina pripreman, i da je na radost svih građana Petrovaradina i svih žitelja sa sremske strane Novog Sada uspešno priveden kraju.

Dodao je da je izgradnja sportske hale u interesu sve dece Novog Sada, sportskih klubova i građana kojima se Vučević posebno zahvalio jer su pružali podršku tokom projekta izvodiocima radova i investitorima.

Samo objekat je vredeo 200, a na opremanje potrošeno je još 37 miliona dinara, što je ukupno nešto malo manje od dva miliona evra, kazao je Vučević istakavši da je taj projekat plod odgovorne finansijske politike Grada Novog Sada.

Prema njegovim rečima, tri glavne stvari u vezi sa izgradnjom te hale su što je kapitalni projekat uspešno završen, što je opravdano očekivanje da Novi Sad mora da ima više objekata za različite namene u raznim delovima grada, te što deca dobijaju šansu da više vremena provode u sportskim halama, a ne oko njih i na ulici.

Deca će ovde imati ne samo šansu da budu vrhunski sportisti, već će se učiti pravilima života, učiće kako da pobeđuju, ali i kako da podnose poraze, učiće se šta je to fer-plej, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je kazao i da je izgradnja te hale dokaz svim žiteljima Petrovaradina da više nisu građani drugog reda, a u prilog tome, kako naglašava, idu i činjenice da je u toku tekuće godine postavljena javna rasveta u mnogim delovima naselja, da je sređena glavna ulica kroz predgrađe Petrovaradinske tvrđave, te da su u sklopu tog predgrađa obnavljaju fasade u iznosu od 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada istakao je i da će građani Petrovaradina ubrzo dobiti trg nedaleko od Vojne bolnice.

POPULARNO