Vredi 100 miliona evra - nije dobar Muslinu: "Kada Sergej bude ispunio tri kriterijuma biće pozvan"


Iako je fudbalska reprezentacija Srbije bila uspešna u kvalifikacijama i iako je otišla u Rusiju sa prvog mesta u grupi, pitanje neigranja Sergeja Milinković Savića postavljalo se praktično svakog meseca

Najtalentovaniji srpski vezista, bivši igrač Vojvodine, zvezda Lacija, bio je na okupljanjima "orlova" na početku ciklusa, ali je potom prestao da dobija pozive, odlukom selektora Slavoljuba Muslina.

Šef struke "orlova" potom je ostao dosledan odluci da ne zove Sergeja, a reprezentacija je bez njega izborila direktan plasman na Mundijal.

Nekoliko dana posle "overavanja" karte za Rusiju i zaista velikog uspeha, Muslin je u gostovanju "Sportskom žurnalu" direktno upitan: "Hoće li se srediti situacija sa Sergejem?".

Evo šta je selektor odgovorio:

"Nema tu šta da se sredi situacija, niti sam ljut na njega, niti na njegovog menadžera kao što se priča, niti imamo bilo kakvih problema. Jednostavno, imam kriterijume prema kojim zovem igrače. Rekli ste već da smo napravili veliki uspeh i mislim da sam pokazao svoju stručnost ovim plasmanom i da su ovi igrači postali pobednici i kvalifikovali se, a u prethodnim ciklusima imali su dve ili četiri godine manje i igrali su možda i u boljim klubovima".

Na konstataciju čitaoca "Žurnala" da vezista Nemanja Maksimović dolazi na okupljanja a ne igra u Valensiji, Muslin je odgovorio:

"Nemanja nije ista pozicija, on je zadnji vezni, a Sergej igra na poziciji Tadića. Znamo Tadićev učinak. Treći je najbolji asistent kvalifikacija, sa sedam asistencija i uz to još četiri gola. Imam svoje kriterijume i kada Sergej bude ispunio ta tri kriterijuma biće pozvan. Svima su vrata otvorena", dodao je šef struke "orlova".

U ranijim razgovorima sa novinarima, Muslin je u ta tri kriterijuma ubrojao:

- fudbalske kvalitete
- uklapanje u tim u igračkom smislu
- uklapanje u tim kao osoba.

izvor: zurnal.rs, mondo.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić