VK Vojvodina: Idemo na titulu - stigli Ćuk, Cvenko i Ranđić


Prošle godine je malo nedostajalo vaterpolistima Vojvodine da se domognu prve titule prvaka države u bogatoj istoriji

Odlučivala je jedna utakmica i na kraju su Novosađani morali da se zadovolje vicešampionskim naslovom.

Ove godine u takmičenje ulaze ojačani i željni da u klupske vitrine donesu jedan, a možda i dva. Uz to Vojvodina je prošle godine izgubila status u regionalnoj A1 ligi, tako da je ove sezone plan i povratak u elitno društvo.

Planovi su veliki i Novosađani su se potrudili da ih dolaskom tri iskuna igrača i ostvare. U Vojvodinu su se vratili igrači koji su ponikli u ovom klubu, Marko Ćuk, Marko Crvenko i Miroslav Ranđić, da svojim iskustvom pomognu mladom i talentovanom sastavu.

Od ovog vikenda kreće takmičenje u regionalnoj ligi, a Vojvodina će u subotu od 19 časova u svom bazenu Slana bara dočekati ekipu Naisa.

"Mnogi najavljuju da bismo ove godine mogli da osvojimo titulu. I ja sam još pre dve godine kada sam preuzeo prvi tim o tome govorio. A tada niko nije ni pomišljao da bismo tako nešto mogli da uradimo sa veoma mladim timom. A prošle godine smo do same završnice bili u borbi za titulu. Malo je nedostajalo", kaže trener Vojvodine Vladimir Cukić.

Sada ste se pojačali pošto su stigli Ćuk, Cvenko i Ranđić. Ima li Vojvodina konačno dobitnu kombinaciju?

"Upravo je to kvalitet Vojvodine, da ima igrače koji se posle niza godina provedenih u inostranstvu vraćaju u klub. Posle dve godine kada smo nastupali sa veoma mladim timom, gde je prosek godina bio 19, sada ćemo imati i tri veoma iskusna igrača u sastavu. Verujem da će nam njihovo iskustvo dobro doći u ostvarivanju planova. Još pre dve godine smo postavili za cilj osvajanje titule i kupa. Naporno smo radili u pripremnom periodu. Ja sam bio odsutan jedno vreme, jer sam bio sa juniorskom reprezentacijom na pripremama i na Evropskom prvenstvu na Malti. Za to vreme momci su vredno radili. Očekuje nas prva utakmica Regionalne lige protiv Naisa kod kuće. Svi smo u iščekivanju da počne takmičenje i da krenemo u ostvarivnje naših ciljeva."

Ciljate na duplu krunu?

"I kada su svi govorili da je to nemoguće, ja sam govorio da jeste i stojim iza tih reči. Radio sam sa momcima na tome da to ostvarimo. Ne bih rekoao da idemo samo na titulu i kup, već i da se vratimo u Regionalnu A1 ligu. Pritisak postoji, ali mislim da mi to možemo. Verujem da ćemo sa kvalitetnim radom i dobrom atmosferom doći do onoga što želimo."

Ko su vam glavni favoriti za povratak u A1 Regionalnu ligu i u Prventsvu Srbije?

"Za razliku od prethodnih godina Prvenstvo Srbije će biti znatno jače zahvaljujući Savezu i klubovima koji su marljivo radili. Posle nekoliko godina uz Partizan, Crvenu zvezdu i nas, tu su i Šabac, Valjevo i Nais. Imaćemo vrlo zanimljivo prvenstvo i kup, ali i nadmetanje u Regionalnoj A2 ligi. Sada više ekipa konkuriše kroz ova takmičenja da dođe do maksimalnih rezultata."

Koliko znači povratak tri iskusna igrača, koji su ponikli u Vojvodini?

"Puno znači i pokazuje da ovaj klub ima veoma dugu tradiciju i da neguje svoje igrače koji mu se vraćaju. Njihovo iskustvo će nam pomoći, jer oni mogu da donesu mnogo različitih promena i u odbrani i u napadu. Imamo i više motiva da uz njih dođemo do cilja", zaključio je Cukić.

izvor: dnevnik.rs, rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/Vaterpolo-klub-Vojvodina

POPULARNO