Veliko interesovanje ali - Nepoznati kriterijumi za socijalne stanove u Kisačkoj


Lista će biti utvrđena na osnovu Pravilnika koji je usvojilo Ministarstvo građevinarstva

Još se utvrđuju kriterijumi po kojima će se znati ko će i pod kojim uslovima moći da se useli u socijalne stanove u Kisačkoj 55.

Kako pišu Novosti, u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, lista će biti utvrđena na osnovu Pravilnika koji je usvojilo Ministarstvo građevinarstva.

Gradnja stanova u Kisačkoj je započela 2015. godine, a iz budžeta Grada je u tu svrhu izdvojeno 107 miliona dinara. Izgrađeno je 35 stanova, površina tih jedinica je od 25 do 83 kvadratna metra, a po strukturi su jednosobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi.

Dok je izgradnja stanova trajala Stambena agencija sprovela je neformalnu anketu koja je pokazala da vlada velika zainteresovanost za socijalne stanove. Prijavilo se oko 600 Novosađana, što je u proseku 17 na jedan stan u ovom objektu.

U Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju planirano je da se izgradi više od 200 socijalnih stanova. Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: sagns.rs