Uskoro veliki radovi u Novom Sadu - Potpuna sanacija dela Bulevara oslobođenja


Od Futoške ulice od Železničke stanice

Bulevar oslobođenja očekuju obimni radovi na sanaciji i rehabilitaciji površina, što uključuje kako kolovoz, tako i pešačke, biciklističke staze i parking mesta.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila je beogradskoj firmi "Im projekt" posao izrade projekta za relaciju dugu 1,4 kilometara od Futoške ulice od Železničke stanice, a koji uključuje kompletnu nivelaciju svih saobraćajnih površina, piše 021.rs.

Uprava u konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender zaključuje da je Bulevar oslobođenja jedan od najznačajnijih delova primarne mreže saobraćajnica, preko koje se odvija najveći deo motorizovanog saobraćaja kako na gradsko, tako i na prigradsko područje. Zbog svoje važnosti, Bulevar oslobođenja ima rang gradske magistrale, to jest povezuje nekoliko gradskih celina. Ukupna dužina Bulevara oslobođenja, inače, iznosi 3,1 kilometar.

Inženjeri zaključuju da je kolovoz duž bulevara u veoma lošem stanju, pri čemu su raskrsnice toliko deformisane da ugrožavaju bezbednost putnika. Takvo stanje, dodaju inženjeri, zahteva hitne intervencije.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

Novo NN: Otvoreni bazeni, novi park, soliteri, novi bulevar, mostić, podzemne garaže...

POPULARNO