04.10.2017.

Širenje grada po urbanističkim planovima - Unapređivanje saradnje NS i Vojvodine sa Vojskom Srbije


Potpredesednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je sa ministrom odbrane

Aleksandrom Vulinom, gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem kasarnu ''Jugovićevo'' u Novom Sadu, gde je održan sastanak povodom unapređivanja saradnje Pokrajine i Grada sa Vojskom Republike Srbije i boljeg materijalnog položaja njihovih pripadnika.

Potpredsednik Milićević je istakao da je današnja poseta kasarni „Jugovićevo“ dobra prilika da se vidi spremnost Prve brigade Kopnene vojske, kao i za upoznavanje njihovog rada i uslova u kojima borave.

„Pokrajinska vlada pruža veliku podršku onome što radi Vlada Republike Srbije i Ministarstvo odbrane na tehničkoj obnovi Vojske Srbije i poboljšanju materijalnog statusa njihovih pripadnika kroz povećanje plata. Svi zaposleni u javnom sektoru, a time i u vojsci, kao i svi građani podneli su teret ekonomskih reformi. Te mere štednje i ekonomskih reformi su dale rezultate i sada je prilika da se poboljša materijalni status zaposlenih u vojsci Republike Srbije i u celom bezbednosnom sektoru“, rekao je potpredsednik Milićević i dodao da je na sastanku bilo reči i o temama poput rešavanja stambenih pitanja za pripadnike Vojske. On je naveo da će Pokrajina i tu dati svoj doprinos i izrazio uverenje da ćemo uspeti da očuvamo i unapredimo rad Vojske Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je reč složenom procesu o kojem se do sada više puta razgovaralo i izneo ubeđenje da se jedino zajedničkim zalaganjem mogu obezbediti Vojsci Srbije najbolji uslove za rad na teritoriji našeg grada, ali i da Novi Sad može iskoristiti kapacitete kojima danas raspolaže Vojska Srbije, za širenje grada po urbanističkim planovima.

„ Bitno je da smo okupljeni oko istog cilja, a to je da naša država bude jača u svakom pogledu“, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: facebook.com/nsgrad

POPULARNO