Ulični stoni tenis uskoro širom grada


Ideja Stonoteniskog kluba Novi Sad da se na novosadskim javnim površinama postaviti deset betonskih stolova

kako Dnevnik saznaje, uskoro bi trebalo da bude realizovana. Uz pomoć Naftne industrije Srbije i programa „Zajednici zajedno”, kao i Grada Novog Sada STK Novi Sad će, biti nosilac projekta.

Postavljanje takozvanih autdor (van kuće) stolova, koji odolevaju svim vremenskim uticajima, trebalo bi da počne na proleće sledeće godine. Za deset stolova, koliko je projektom predviđeno, konkuriše 15 lokacija, koje nisu samo u urbanom delu Novog Sada. Stonoteniski klub „Novi Sad” će organizovati anketiranje građana, a na osnovu odgovora će biti odlučeno kojih deset lokacija će dobiti privilegiju da dobije stolove i da se u tim krajevima grada stoni tenis igra, kao nekada na otvorenom.

“San postaje java – prokomentarisao je, a samim tim i potvrdio tačnost naše informacije, predsednik STK Novi Sad Dan Fracile. – Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji NIS, koja je prepoznala značaj tog projekta. Naš klupski cilj nije samo ostvarivanje vrhunskih rezultata već i realizacija projekata od kapitalnog značaja za grad u kojem egzistira naš klub. Time ćemo se vratiti u stara dobra vremena kada su svi mogli da igraju stoni tenis na otvorenom, u prirodi. “

Zanimljivo je to da će svaki sto nositi ime naših proslavljenih stonotenisera i stonoteniserki, čime će se vratiti sećanje na trofejno vreme tog sporta.

“Još uvek ne možemo da licitiramo imenima, ali se očekuje da će to biti bivši proslavljeni reprezentativci, kao i stonoteniseri s invaliditetom”, rekao je Fracile, prenosi Dnevnik.

Može se očekivati da stolovi ponesu imena Slobodana Grujića, Gordane Perkučin, Eržebet Palatinuš, Borislave Perić Ranković, Zlatka Keslera...

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO