06.10.2017.

U ponedeljak počinje grejna sezona u Novom Sadu


Novosadska toplana danas je otpočela s toplim probama u sklopu priprema za redovnu isporuku toplotne energije iz sistema daljinskog grejanja

Sve toplane su danas počele tople probe, a u dogovoru sa gradskom vlašću odlučeno je da u ponedeljak počne grejanje. Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra a, kako je obrazloženo, grejanje počinje ranije jer je sistem spreman, a vremenska prognoza za naredne dane govori da će biti hladnije vreme.

U Novosadskoj toplani kažu da Novosađani ukoliko primete curenje ili probleme sa grejanjem to treba da prijave dežurnim službama, kao i da će, kada startuje grejna sezona, biti ipak potrebno nekoliko dana da se u svim delovima grada postigne optimalna temperatura, jer je potrebno izvesno vreme da se sistem stabilizuje.

Gradonačelnik Miloš Vučević je sa direktorom Novosadske toplane Dobrosavom Arsovićem danas obišao Toplanu "Zapad". Oni su saopštili da nije u planu povećanje cene grejanja, podsećajući da je prošle zime Toplana smanjila cenu.

Rečeno je i da Toplana nema dugova prema Srbijagasu kao dobavljaču i da se svi računi redovno izmiruju, kao i da preduzeće nema dugova i da trenutno samostalno može da finansira mnoge radove na vrelovodnoj mreži.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO