U petak i subotu: "Dani fruškogorskih vina" u Fabrici


Manifestacija "Dani fruškogorskih vina" održaće se 13. i 14. oktobra u klubu Fabrika u Kineskoj četvrti

Učestvovaće deset proizvođača vina Fruškogorskog vinogorja kao i jedan proizvođač autentičnog sira sa tog podneblja. Posetiocima će se predstaviti Vinarija Deurić - Mala Remeta, Vinarija Trivanović - Erdevik, Vinarija Đurđić - Sremski Karlovci, KM Vinarija - Irig, Mačkov podrum - Irig, Vinarija Erdevik, Vinarija Milanović - Surduk, Vinarija Kovačević - Irig, Vinarija Belobrdo - Čerević i Vinarija Adžić - Čortanovci  kao i "Friški jazački", proizvođač autentičnog sira sa tog podneblja.

Osim klasične degustacije i prodaje vina, rakije i sireva, program će biti obogaćen i radionicama na temu uparivanja hrane i vina, uz predavanje i demonstraciju na licu mesta uz asistenciju somelijea i kuvara, kao i panel diskusijom na temu "Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu".

Oba dana će biti organizovan i muzički program u kojem će učestvovati Goran Polovina (Plavi ptičić), koji izvodi numere 60-tih godina uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, kao i "Duo Nomadiko", koji će obogatiti drugo veče uz melodije ruskih romansi.

Ulaznice će biti u prodaji po ceni od 300 dinara, a zauzvrat će svaki posetilac na ulazu dobiti staklenu vinsku čašu. Broj ulaznica je ograničen. Manifestacija počinje u 18 časova i traje do ponoći.

foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO